top of page

tors. 09. jun.

|

Hundehaven Potefryd

Psykiatrisk servicehund

Menneskets bedste ven giver os mange glæder. Men som psykiatrisk servicehund kan hunde faktisk også nogle helt uvurderlige ting for mennesker med psykiske udfordringer. Som en nær og trofast følgesvend hjælper hunden dem med at komme gennem dagligdagen og giver dem tryghed, hvor de færdes sammen.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Psykiatrisk servicehund
Psykiatrisk servicehund

Tid og sted

09. jun. 2022, 18.30 – 20.30

Hundehaven Potefryd, Edwin Rahrs Vej 78, 8220 Brabrand

Om eventet

De fleste kender nok begrebet ’servicehund’, og forbinder det måske mest med en hund, der assisterer en fysisk handicappet person. En psykiatrisk servicehund hjælper og assisterer et psykisk sårbart menneske, der har en psykiatrisk diagnose. Det gør den ved at aflæse sin ejers mentale tilstand, advare om påbegyndende anfald eller episoder og hjælpe ham/hende gennem dem.

Den psykiatriske servicehund støtter mennesker med sådanne lidelser og giver mental støtte i hjemmet, og når dens ejer bevæger sig ud i samfundet. Har ejeren en psykiatrisk diagnose som f.eks. angst, kan det være svært at få en dagligdag til at hænge sammen.

Den psykiatriske servicehund støtter ejeren med daglige aktiviteter, så ejeren:

  • Står op om morgenen
  • Kommer uden for en dør
  • Tager til nødvendige behandlinger eller lægetjek
  • Er social og indgår i sociale relationer med andre mennesker
  • Fastholder sit arbejde eller gennemfører sin uddannelse

Indhold

Hundeadfærdsbehandler og træner Trine Bargmann fra foreningen Trinitas fortæller om psykiatriske servicehunde. Hun vil desuden præsentere foreningens formål og komme med eksempler på dens resultater. Det vil blive tilstræbt at få en bruger af psykiatriske servicehunde med.

Trine kommer også ind på terapihunde, der trænes til at kunne hjælpe deres ejer med at hjælpe psykisk sårbare mennesker. Det kan være som icebreaker hos en psykolog, som maskot på et værested, som skolehund blandt autistiske børn, eller som støttehund ved en sagsbehandler.

Udbytte

Du får indblik i hvad en psykiatrisk servicehund er, og hvordan de hjælper mennesker med psykiske udfordringer med at komme gennem dagligdagen. Herudover vil du få kendskab til foreningen Trinitas og dens virke.

Oplægsholder

Trine Bargmann er uddannet hundeadfærdsbehandler og -træner, og har arbejdet med træning af psykiatriske servicehunde i snart 6 år. Hun er desuden koordinator i foreningen Trinitas, der arbejder for at få det danske samfund til at anerkende værdien af hunde med sociale, pædagogiske og terapeutiske formål.

Pris

100 kr. for Basis-medlemmer og øvrige (åbent for alle).

Gratis for Guld-medlemmer.

Bonus

Vi giver 4 x gratis pasning i vores dagpleje, hvis du tilmelder dig nedenfor, og screeningen viser, at din hund vil kunne komme til at trives hos os.*

Betaling

Betaling via MobilePay til 395372 (mrk. ”Temaaften”).

Betaling skal ske straks ved tilmelding.

Betaling refunderes ikke ved afbud eller udeblivelse.

Ved tilmelding accepterer du Foreningen Hundehaven Potefryds persondatapolitik.

Hund

Du skal ikke have din hund med denne aften.

*Bonus: Fire gratis pasninger som skal afholdes inden for 30 dage fra godkendt screening. Din hund skal være kennelhoste-vaccineret for at gøre brug af gavekortet. Kun gældende for nye medlemmer.

Del dette event

bottom of page