top of page

Temaaften om servicehunde

Opdateret: 27. jun. 2022

Tusinde tak til Trine Bargmann fra foreningen Trinitas for et fantastisk foredrag. I fortjener SÅ meget respekt for jeres arbejde. Tak til jer der deltog i temaaftenen.


De fleste kender nok begrebet ’servicehund’, og forbinder det måske mest med en hund, der assisterer en fysisk handicappet person. En psykiatrisk servicehund hjælper og assisterer et psykisk sårbart menneske, der har en psykiatrisk diagnose. Det gør den ved at aflæse sin ejers mentale tilstand, advare om påbegyndende anfald eller episoder og hjælpe ham/hende gennem dem.Den psykiatriske servicehund støtter mennesker med sådanne lidelser og giver mental støtte i hjemmet, og når dens ejer bevæger sig ud i samfundet. Har ejeren en psykiatrisk diagnose som f.eks. angst, kan det være svært at få en dagligdag til at hænge sammen.


Den psykiatriske servicehund støtter ejeren med daglige aktiviteter, så ejeren:

  • Står op om morgenen

  • Kommer uden for en dør

  • Tager til nødvendige behandlinger eller lægetjek

  • Er social og indgår i sociale relationer med andre mennesker

  • Fastholder sit arbejde eller gennemfører sin uddannelse

Hundeadfærdsbehandler og træner Trine Bargmann fra foreningen Trinitas fortalte om psykiatriske servicehunde. Hun præsenterede desuden foreningens formål og kom med eksempler på dens resultater.


Trine kom også ind på terapihunde, der trænes til at kunne hjælpe deres ejer med at hjælpe psykisk sårbare mennesker. Det kan være som icebreaker hos en psykolog, som maskot på et værested, som skolehund blandt autistiske børn, eller som støttehund ved en sagsbehandler.


Vi fik indblik i hvad en psykiatrisk servicehund er, og hvordan de hjælper mennesker med psykiske udfordringer med at komme gennem dagligdagen. Herudover fik vi kendskab til foreningen Trinitas og dens virke.

Oplægsholder

Trine Bargmann er uddannet hundeadfærdsbehandler og -træner, og har arbejdet med træning af psykiatriske servicehunde i snart 6 år. Hun er desuden koordinator i foreningen Trinitas, der arbejder for at få det danske samfund til at anerkende værdien af hunde med sociale, pædagogiske og terapeutiske formål.


24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page