top of page

Forskning - hvad ved vi?

Videnskabelige artikler og artikler med baggrund i konkret forskning om dyrevelfærd relevant for hundeejeren.
Stress hos hunde
  • Hvad gør skældud ved hunden og dens stressniveau? Læs her.

  • Hvordan påvirker det din hund at du er stresset? Ifølge videnskab.dk viser forskning, at der er noget der tyder på at hunde lader sig påvirke meget mere af menneskers følelser, end man måske tror.  Læs mere her.

Hundens positive effekt på ejerens helbred

 

  • Sundere livsstil og bedre mentalt helbred. Hvad er det for en mirakelpille, der er tale om? Det er såmænd hunden. Ifølge forskere ved henholdsvis Columbia University Medical Center, Uppsala Universitet og the University of Western Australia.     Læs her. 

  • "Hunde er bedre sengepartnere end kærester" - så kontroversielt lyder overskriften på en artikel bragt i ALT for damerne. Det er nu ikke noget de selv har fundet på, men bygger derimod på rigelige mængder empiri fra en undersøgelse udført af dr. Christy L. Hoffman, professor i dyreadfærd på Canisius College i staten New York. Er du blevet nysgerrig så kig med her.
     

  • Din hund forlænger dit liv (Magsinet Liv). Forskning viser ny, at mennesker med hund er bedre til at overleve hjerte-kar-sygdomme end gennemsnittet. Læs mere her.

Å Åhhh - afslører din hunds vægt noget om din?
  • Er ens hund lidt småtyk, så påstår forskerne, at der er en god sandsynlighed for at dens ejer også har lidt ekstra polstring. De mener sågar, at det er videnskabeligt funderet viden. Læs mere her
     

  • Agria: Fedme er et problem blandt hunde. Læs her.

Hundens følelsesliv 

Hvad sker der inde i hovederne på vores kære firbenede venner. Vi prøver at gætte os til det, men ved det reelt ikke altid. Særligt på spørgsmålet om de har følelser, er vi som mennesker meget nysgerrige. Hvor meget minder deres følelsesliv om vores. Det er spørgsmål som Gregory Berns, professer i neurologi ved Emory universitet i USA, har forsøgt at finde svar på. Ved hjælp af en ordentlig portion tålmodighed og masser af træning, har han og kollegaerne lykkedes med at få foretaget CT scanninger af hunde i vågen tilstand. Se mere her.

https://sund.ku.dk/nyheder/2019/11/nyt-center-skal-forske-i-velfaerdsproblemer-hos-familiedyr/ 

 

https://dyreetik.ku.dk/debatindlaeg/domesticeringens-pris/ 

 

https://videnskab.dk/sporg-videnskaben/har-dyr-folelser

 

https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/ny-forskning-hunden-kan-se-med-sin-naese 

 

https://jyllands-posten.dk/nyviden/ECE11173249/forskning-i-hunde-og-menneskegener-kan-give-viden-om-sygdomme-og-klima/

 

http://www.globalen.dk/single-post/2015/04/21/Forskere-Derfor-knytter-mennesker-sig-s%C3%A5-meget-til-hunde  

 

https://www.berlingske.dk/videnskab/da-hunden-blev-vores-bedste-ven  

https://www.pressefolden.dk/marvben-renser-din-hunds-taender/  

Hundens fysik
 

Agria: Det er ikke altid til at se på hunden, at den har smerter. Dansk dyrlæge håber, at hun med nyt forskningsprojekt kan kortlægge hundes “pain face”. Det skal hjælpe hundeejere med at forstå hundens signaler, når den har ondt. Læs mere her.

 

Agria: Ny forskning om hundes kommunikation med mennesker viser, at hunde bevidst bruger forskellige ansigtsudtryk for at kommunikere med mennesker. Læs mere.
 

bottom of page