top of page

Hvalpens fagre nye verden


Som lille ny hvalp er der mange ting, der skal læres, og mange situationer, der skal afkodes. Ligeledes er der for den nye hundejer mange ting at forholde sig til og sætte sig ind i. For at lette denne proces, har vi her på siden samlet et udpluk af gode links til videoer og artikler, som vi håber vil kunne få begge parter godt fra start. God fornøjelse. 

Inden du køber hvalp

Kørekort til hund

DKK: Før du køber hund

 

DKK. Racernes særpræg. God film, hvis du skal have hund
 

DKK. Børn og hunde.

Vigtigheden af socialisering og miljøtræning i hvalpens første 6 måneder

Dansk Kennelklub har en rigtig god indgang til de første måneder med din hvalp. Siden indeholder tips og gode råd, info om hvalpetræning, socialisering og miljøtræning m.v.  Læs mere her.

 

Dyrefondet har lavet en folder, hvor de redegør for vigtigheden af positive oplevelser i hvalpens første del af sit liv mm. Se den lille folder her.

Ny med hund - den grundlæggende træning


Herunder er samlet et udvalg af gode videoer og artikler, som vi synes indeholder en masse gode fif til den første tid med din nye hvalp. 

Vælg det, du synes giver mening for dig og din hvalp. Og så ønsker vi jer bare rigtig god træning og tillykke med din nye bedste ven.

 • Fra foderforhandleren 'Olivers Petfood' er her en rigtig fin lille video med gode råd, når du har fået din hvalp hjem. Se her.

 • En lille film om renlighedstræning af din hvalp fra 'Olivers Petfood'. Se her.

 • Dyreværnets video i to dele om at give sin hund den bedste start i sit nye hjem. I videoerne er det Dyreværnets hundetræner og adoptionsansvarlige, Maria Rønde Jakobsen, der giver de gode råd.

 • Miljøtræning:

  • PowerDog: Miljøtræning på din hvalps præmisser. Hvordan skaber du en miljøstærk hund? Og hvordan træner du bedst din hund i at det er helt OK at bevæge sig i forskelligt miljø, underlag og lyde? Se video her.

  • DogCoach.dk: Adfærdsrådgiver Merethe Børgart Olesen giver gode fif til miljøtræning af hunden i hverdagen. Se med her:

 • Træning af hvalp 

 • DogCoach.dk: Alene hjemme træning.

 • Topdanmark Forsikring og Pension. 
  Ny hvalp i hjemmet - Det skal du være opmærksom på. 

Hvalpens og hundens velbefindende

DGI - Sådan passer du på din hund i sommervarmen.

DKK. Sikkerhed og førstehjælp.

DKK. Hundens Røgt og Pleje.

Olivers Petfood . Gode stræk- og balanceøvelser til at holde hunden i form om vinteren.

"Sørg for, at hvalpen får flest mulige positive oplevelser inden den er et år gammel. De første ca. 6 mdr. er de vigtigste, det er nemlig i denne periode, at hvalpen er specielt modtagelig for de nye indtryk." (Dansk Kennel Klub, dkk.dk)

bottom of page