top of page

Massage, kiropraktik og hundens bevægeapparat

Tusind tak til alle jer der deltog i vores tema aften og særligt tak til Jacob og Kristine fra Nordre Dyrehospital for en lærerig aften.

I 200 år har kiropraktik succesfuldt været anvendt på mennesker. Inden for de sidste 20 år er specialuddannede dyrlæger og kiropraktorer begyndt at behandle dyr, specielt hunde og heste. En kiropraktisk behandling er en mild behandlingsform, som langt de fleste hunde accepterer fint.​


Formålet med den kiropraktiske behandling er at få hundens bevægeapparat til at fungere optimalt, således at hunden ikke har smerter. Først og fremmest er det ryggen der behandles, men der findes teknikker, hvor også leddene i benene undersøges og eventuelt behandles.


Kiropraktik afhjælper smerter og biomekaniske problemer i ryggen, og kan derudover afhjælpe sekundære problemer, eksempelvis halthed. Der er ligeledes set god effekt af kiropraktik til problemer som inkontinens, analkirtelproblemer, tørre øjne med mere.
Om arrangementet

Dyrlæge Jacob Andersen og rehabiliteringsterapeut til hunde Kristine Jørgensen fra Nordre Dyrehospital fortalte hvad vi som hundeejere kan gøre for vores hundes bevægeapparat, hvad en behandler kan gøre for vores hunde og hvordan ser vi om der er noget galt.


Vi fik indsigt i fysioterapi, kiropraktik og massage for hunde. Alle hunde med lidelser i bevægeapparatet, alt lige fra hofteledsdysplasi til spondylose i ryggen, er patienter i målgruppen. Genoptræningspatienter, gigtplagede hunde, ældre hunde er andre eksempler. Brugshunde, sportshunde og jagthunde er eksempler på hunde, der udsættes for store belastninger i bevægeapparatet. En biomekanisk undersøgelse og eventuel kiropraktisk behandling kan sikre, at disse hunde er i stand til at yde optimalt »på arbejde« og mindske risikoen for skader. Alle hunde, fra familiehunden til den ekstremt aktive hund, kan nyde godt af forebyggende undersøgelse og behandling.Oplægsholdere

Dyrlæge Jacob Andersen er IVCA-certificeret til kiropraktik på dyr. Kristine Jørgensen er rehabiliteringsterapeut til hunde, og har tidligere arbejdet med uddannelse og genoptræning af heste.
74 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page